Last day in SF

Då vart det söndag och även sista dagen här i San Francisco!

Vaknar tidigt så att vi hinner packa, göra oss iordning, checka ut och ta oss till Pier 29 där vi skulle ta båten ut till Alcatraz.Vi hade tur att det var lågsäsong och fick biljetter till Alcatraz för att annars är det nästan omöjligt att få tag på några biljetter. Utan det får bokas långt i förväg men vi hade tur och fick biljetter vilket var kul för att vi ville verkligen se Alcatraz och det är ett måste om man är i SF.

Men det vi hade otur med var vädret, det spöregna och det var så kallt. Som tur hade vi paraply med oss och tjocka kläder, dem kom till användning ändå.


Här har vi ett par andra turister på väg till Alcatraz.

Väl framme vid Pier 29 är vi för tidiga så vi tar och äter frukost och halv tio tog vi båten till Alcatraz. Det var så spännande, älskar historiska platser.

Framme i Alcatraz fick vi gå fritt och stanna hur länge vi ville för båtarna gick varje halvtimme.`Break the rules and you go to prison, break the prison rules and you go to Alcatraz.`

När vi kommer in får vi varsin bandspelare+hörlurar, bandet gick i 45 minuter och man fick höra ALLT om Alcatraz och alla som satt inne och vilken cell dem satt i och hur allt gick till osv. Det var riktigt intressant och det var skönt att gå på egen hand och stanna vid en cell hur länge man ville eller kunna gå tillbaka och ta kort osv. Och även spola tillbaka om man ville höra det igen.
Skönt att slippa en guide där man får följa efter hela tiden, gillar inte leken `följa John` riktigt. =))


Här till höger duschade alla fångar på rad.


Cellen
Här är vi utanför Alcatraz på väg hemåt.

När vi hade gått runt överallt och fram och tillbaka och tagit kort på allt så var vi  så frusna,blöta, hungriga och SÅ redo för att åka tillbaka. Så vi tog båten tillbaka och gick runt på Pier 39 om hopp att vi skulle hitta ett ställe som vi kunde äta mat.

Men så kräsna som jag och Zulle är så fanns det inget som föll oss i smaken så till slut gick vi tillbaka till den mexikanska restaurangen och käkade vår favorit tacco tallrik. =))
Elin måste ha tyckt vi var såååååå jobbiga, Elin är inte kräsen någonstans hon gillar all mat. Hade velat vara the same det hade underlättat så mycket och sparat en del tid.

Efter maten går vi tillbaka till bilen och byter om till varma och torra kläder och börjar vår roadtrip tillbaka mot Los Angeles.

                             


Kommentarer
Postat av: H a i d i s -

SVAR: hihi okej vad kul att du är med å tävlar! :D

2011-03-24 @ 15:54:34
URL: http://haidis.se
Postat av: M E R E I

- Var gärna med i min undersökning :)!

2011-03-25 @ 01:27:42
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Sanna

ååå dit skulle jag oxå vilja åka !

Det måste ha varit hur coolt som helst att få se det fängelset,va det så mäktigt som jag tror ?

2011-03-25 @ 08:14:06
URL: http://moonzanna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback