Fortsättning följer....

Dagen tog inte slut efter all action som hände över gatan. Utan vi tog bussen in till Robertson som det var planerat och så gick vi och sola. Den gatan som går ner hela vägen till solariet är så himla mysig. Massa småbutiker med allt möjligt i, massa spa/nagelvård salonger, frisörsalonger, bilfirma och massa massa mer.

Efter att vi hade solat så stannade vi till vid en tårtbutik, vi fönstershoppa först. Men sen så gick vi in för att kolla vad som fanns och vad det kostade.
Så himla mysig butik och vilka underbara människor som jobbade och ägde stället.

Vi gick in och kikade lite på dem olika tårtorna, omg vad dem är duktiga. Har aldrig sett något liknande, hur lär man sig göra något sånt, wow!

Chefen frågar oss om vi ville smaka på dem olika sorterna, jag tänkte omg jag har kommit i himmelriket. Jag älskar tårtor, kakor och allt som är sött.

Medans han hämtar tårta så säger Elin `vi kommer så få betala för detta, hoppas det inte är dyrt´. Jag bara ´nej da det var han som frågade och det är bara prov så det är gratis´. Och ingen plånbok hade jag med mig så jag försökte spela lugn och hoppades på att jag hade rätt.

När han kommer tillbaka har han med sig 4 stora bitar var till oss, jag bara omg. Jag ser två stolar så jag tänkte det är nog bäst att jag sätter mig ner om jag ska få ner 4 bitar, i loooove cakes.

Medans vi äter berättar han olika historier om L.A och vi pratar om julkänsla i LA jämfört med julkänslan i Sverige. Han bara här får man ingen julkänsla, det är varmt ute och det är inte så mycket juldekorationer. Han berätta att han hade sett en bild på Sverige (Liseberg) under juletiden och att han hade blivit helt fascinerad över hur fint det var och trodde att det var så i hela Sverige. Men vi sa inget om att det var på Liseberg utan han får tro att det är så över hela Sverige. =))

Men jag förstår han för att jag är faktiskt väldigt besviken på deras juldekorationer trodde att dem skulle överdriva en aning med sånt. Det är intill vissa hus som man ser överdriven juldekoration när man åker förbi fint område men inte ute på gatorna och på köpcentrum. Det har vart lite ljus, julgranar och rosetter men thats it, det är mer i Sverige. Men sen tror jag att i NYC är det galet med sånt här, det får bli en tur dit nästa år under juletiden.
Men något dem är sjukt duktiga på det är att klä granar, dem är helt otroliga att se på.

Efter att ha ätit upp alla fyra bitar fick vi gå in i köket och kolla hur det hela gick till och hur dem bakade dessa tårtor. Dem har sysslat med detta i över 20 år, det är ett gift par som har tårtbutiken/firman.
Dem var så himla gulliga och snälla, när man var där inne så kändes det som att vara i tomtens verkstad.
Vi ville inte gå därifrån utan bara fortsätta kolla och ta kort, det var så grymt. Att man kan göra något sånt, amazing.

Människorna här är så himla öppna, vi skulle bara gå in och kolla. Men istället slutade det med att vi fick äta tårta och kolla på hur det gick till i köket. Och dessutom blev vi vänner med dem och dem ville att vi skulle komma och besöka dem igen medans vi är kvar i här i L.A

`Come over and say Hi sometimes`

Kolla in tårtan!Allt är gjort för hand.
I love America!

                                       

23 december

Jag och Elin stod och väntade på bussen för att åka in till Robertson och sola. Efter att ha stått där ute och väntat i en kvart så kom Elin på att hon hade glömt plånboken så vi går tillbaka till hotellet för att hämta den. Vi är borta max 15 min och när vi kommer ner igen möts vi av detta.

                                   
              
Vi fick en chock när vi kom ut, vi var inte ens borta länge.
Vi hann snacka med Zulle lite, ta plånboken och byta skor för att det var lite kyligt ute, och under den kvarten hade polisen hunnit spärra av vissa vägar så att ingen trafik kom nerifrån eller uppifrån.

Vid hissen finns det ett jättestort fönster och när vi kom dit och såg alla polisbilar i rad och ingen trafik då kutade vi ner för att se vad det var som hände.

När vi kommer ner finns det ingen trafik från något håll polisen hade spärrat av alla vägar och VI var mitt i faro zonen.
Man såg folk komma springandes ut från byggnaden mittemot, då förstog vi att det var i den byggnaden all action pågick.

Vi fick höra olika teorier hela tiden om vad det var som pågick, ena sa att det var banken intill som blev rånad och att dem hade  gisslan. Och en annan berättar att det var i den stora byggnaden som det pågick en fight mellan en advokat och klient och att det hela hade spårat ur så att klienten hade dragit fram sitt vapen. Medans en tredje säger att det bara var ett rånförsök. Och en fjärde säger att klienten bara hade kommit in i byggnaden och dragit fram sitt vapen och börjat sikta mot människorna där inne och hotat.

Vi visste inte vad vi skulle tro på så vi satte oss utanför hotellet och såg på all action som pågick över gatan. Det var som på film, poliserna spärrade av ännu fler gator och sen kom ett gäng poliser med STORA vapen i handen och gick in i byggnaden. Då blev vi lite rädda och stack in till hotellet och kollade ut därifrån istället.
Eftersom vi inte visste riktigt vad som pågick och om poliserna gick in i byggnanden med STORA vapen då var det något extremt som pågick och kanske lite osäkert att sitta utanför byggnanden ifall någon skulle börja skjuta inifrån byggnaden och ut mot oss.

Vi sprang in och ut och in och ut och följde det hela och sen dök journalister upp och 2 helikoptrar åkte runt området hela tiden. OMG det var en riktig action film men som tur så slutade det hela bra, ingen blev skjuten eller dödad.

Utan poliserna kom ut ur byggnaden igen med sina vapen och sen stod alla poliser i en ring och hade ett möte. Därefter började dem släppa fram trafiken och människorna började gå in i byggnaden igen och det hela var över. Thank god!

Vi frågade en polis vad det var som hade hänt och han sa att det var ett rånförsök men att dem var tvugna att gå in i bygganden och gå igenom våning för våning för att se så han inte var kvar i byggnaden. Han kom tyvärr undan!

Drama, Drama And Drama!!!


                                   

                                                 


22 december

Julavslutning

Idag var det julavslutning så skolan bjöd på pizza och dricka, pizzan var så goooood. Efter att vi hade käkat så drog vi ett gäng till Westwood bar, det är en bar som alla i skolan hänger på fredagar. Så vi gick dit ett gäng och satte oss, vi trodde att vi skulle sitta där nån timma max. Men kan ni fatta vi satt där från klockan 2 till 10-11 på kvällen. Det var skitroligt, fler och fler studenter från skolan kom och till slut var nästan alla från skolan där.

Finns en japan vid namn Yusuke i skolan han är så rolig, han satt där och försökte förklara för oss alla hur man kan se skillnaden mellan en japan,chines och korean. Så han visade med händer och han teckna men fortfarande var det ingen som fatta utan alla bara skratta ihjäl, det var så roligt.

I love him han är störtskön, man kan inget annat än digga han.

Det bästa med skolan är folket, alla är från olika länder, kulturer och religioner men ändå så kommer alla överrens och alla har så himla roligt tillsammans. Det kallas peace!


                                      

                               


                     Underbar kväll med underbara människor!
                                                  

20 December

Första skoldagen, vi var gött nervösa. Hur skulle det gå till, vilka var det som gick på skolan, vad skulle man ta på sig, hur skulle första testet gå etc. och etc.

Men det gick bra och vi kom dit i tid som tur var. När vi kom in i skolan så fick vi gå vidare till ett annat rum där vi fick göra ett prov, grammatik prov. Och sen fick vi gå ut med läraren en och en och göra ett muntligt prov.
Det var så jävla nervöst men det gick bra på bägge. Kändes som det muntliga gick skit men det var det som gick bäst.
Proven görs för att dem ska kunna se vilken nivå man ligger på.

Klasserna är uppdelade i levels alltså olika nivåer, börjar från level 100 och går upp till 600. Och jag hamnade på level 400B på grammatiken och 500A på konversationen, vilket var överrsakande bra. Mitt mål är att komma upp till level 600 innan jag går ut skolan. Det är svårt att komma upp till nästa level men kämpar jag så är det möjligt, allt är möjligt!

De flesta elever är från Schweiz, Japan och Korea. Vi är dem enda från Sverige, känns ändå rätt skönt för då måste man prata engelska hela tiden.

Första dagen avklarad och det gick super så vi tyckte att vi förtjänade en shoppingdag efter skolan. Så hela eftermiddan spenderades på ett stort shoppingcenter några kvarter bort från skolan, nice!


                                               


Dagens Citat!

   
                                                         


GOLDEN GLOBE AWARDS

OMG vad vi var med om igår!

Vi kom hem runt 10 tiden på morgonen vi sov över hos några vänner till oss. Bussarna går väldigt dåligt här på kvällarna och hade vi tagit taxi därifrån så hade det blivit väldigt dyyyyyrt. Så vi sov över vi kollade på en dålig film, käkade pizza och sen hade vi deckat.

Väl hemma var vi hur trötta som helst men det var underbart väder ute, det kanske var 25 grader ute. Så vi ville inte sova bort hela dagen. Så vi planerade att vi skulle åka till Santa monica och lägga oss på stranden och decka där istället.

Men vi och planer går inte riktigt ihop, det blir aldrig som vi har planerat. 
Väl på bussen på väg till Santa Monica så åker vi förbi Beverly hills och så får jag syn på röda mattan, avstängda vägar och massa folk. Då kom jag på att Golden globe awards var idag, så jag trycker på stoppknappen och skiter i stranden. 

Jag bara omg omg omg tjejer vi kommer träffa alla kändisar, om det är någon som är kändiskåt så är det jag haha.

Väl framme vid röda mattan så ställde vi oss i kön så frågade jag tjejerna framför oss vad dem stod i kö till. Så visade hon sin röda lapp som hon hade fått av en tjej som jobbade där. På den röda lappen stog det :´ Red carpet bleachers vip access` 


Strax därefter kommer den tjejen som höll i dem här röda lapparna och gav oss dem tre sista, fattar ni vilken tur vi hade. Vi var på rätt plats vid rätt tillfälle, kunde inte fatta att det var sant. Inträde direkt till röda mattan, det var så jävla coolt.
Enda felet var att vi var strandklädda och jävligt utslitna från kvällen innan men what a heck vem bryr sig.

Väl framme efter alla kontroller går vi förbi röda mattan och till våra platser och vi får dem bästa platserna, längst fram vid röda mattan.
Framför oss hade vi alla stylister, folk som jobbade för fashion tidningar och designer etc.


Efter ett tag börjar allt rulla på och alla kändisbilar börjar åka ner för backen och in mot röda mattan. Det var så jävla coolt, jag bara shit shit nu kommer dem. Det var så spännande för att man hade ingen aning om vem som skulle kliva ur bilarna, utan det blev en suprise.Kändis efter kändis går ut ur bilarna och alla bara skriker och tar tusentalskort, vissa kändisar var så dryga.
Dem bara gick ur bilarna och kollade inte ens en gg mot fansen eller vinka, ingenting utan bara gick ur bilen och vidare där man inte kunde se dem mer.

Men sen har vi dem som var riktigt gulliga och gick hela vägen till alla fans och tog hand och lät oss alla galna fans ta på dem och ta massa nära kort.
Jonny depp kom fram och jag skakade hand med han, omg jag ville svimma haha det var så sjuuukt att han var så nära.
Sen kom Angelina Jolie med Brad Pitt hand i hand till fansen OMG det var nog störst att få träffa dem två. Dem var så jordnära och shit vad dem var fina ihop. Dem såg ut som två dockor och Angelina Jolie shit vad hon är vacker. Hon är mycket finare live, sån utstrålning hon har. Nä det var helt sjukt att få träffa dem två, men måste säga att alla kändisar var mycket finare i verkligheten än på tv/tidningar.

Halle Berry kom också springandes till fansen och tog sin tid och tog hand med fansen och massa kort, det tycker jag är väldigt gulligt av dem kändisar som gör det.Sen några andra kändisar som det var stoooort att få träffa var Heidi Klum och hennes man, Nicole Kidman och hennes man, Christina Aguilera, P.Diddy, Jonny Depp, Sandra Bullock, Megan Fox, Natalia Porman, Scarlett Johansson, Jennifer Love Hewitt,Halle Berry, Michelle Williams, Jennifer Lopez, Catherine Zeta Jones, Michael Douglas och många många fler.
OMG det var så kul att få träffa alla kändisar som man annars bara ser på tv eller i alla tidningar, det var stoooort!

När sista bilen hade anlänt och sista kändisen gick in så tog allt slut rätt fort. Röda mattan tömdes med folk och kameramän var borta  och publiken/fansen började röra på sig. Men jag ville verkligen inte gå ville stanna kvar och snälta in allt, men vi rörde på oss även vi.

Vi gick sen vidare mot Beverly hills för att hitta något ställe som vi kunde käka mat på, det var så skönt väder. Jag gick i linne och Elin gick i shorts, det var en riktigt skön `sommarkväll`.

Vi gick och gick och till slut hade vi gått hela Beverly hills vägen och till slut kom vi ut till Robertson och fortfarande hade vi inte hittat något matställe. När vi nästan kom fram till Fairfax såg vi äntligen Mc´donalds skylten så där satte vi oss och åt , efter maten tänkte vi åka hem för att vi höll på och decka efter maten.

Men Wishdane väntade på oss vid skolan så vi tog bussen dit bort och mötte upp henne. Därefter tog vi nästa buss till Venice där vi gick till en Kareoke bar. Det var så skön stämning där och blandat folk så det var rktigt kul.

Strax innan 11 drog vi för att vi skulle hinna med sista bussen, vi hade sån tur vi hann precis med den annars vettefan vad vi skulle ha gjort. Venice ligger mer än 1 timma bort från hotellet så det var tur att vi kom med på den sista bussen.

Väl hemma deckade alla tre, vi var sååååå trötta. En lång dag men fasen vad det var skojj att få träffa alla kändisar och kvällen slutade helt perfekt.


Här har vi mig och Zulle på röda mattan på ett annat event kvällen innan.
Synd att man inte var lika fixad på Golden awards haha.

p.s fler bilder kommer senare.=))

I Love L.A!                                          


17 december


Imorse gick Elin ut på egen hand för att se om hon kunde hitta något tränings ställe men det gjorde hon dock inte. Istället såg hon att det var gudstjänst klockan 10 så vi fixade oss fort och gick till kyrkan som ligger intill hotellet.
Väl framme vid kyrkan ser vi att folk är jättefint klädda med kostym och slips och hela köret, då kände man sig lite felklädd.
När vi närmar oss och kommer in i kyrkan så står en man med kamera och tar kort på alla gäster och en annan som står intill ett bord och ber alla gäster skriva upp sig. Då tänkte jag what a heck är det här för gudstjänst.

När vi väl står där vilsna och vet inte riktigt vad vi har gett oss in på ber mannen oss skriva upp oss på listan. Zulle tar pennan och skriver upp sig samtidigt som det kommer fram en äldre dam till mig och frågar mig ` Are u a friend to Clara?`

Jag kollade vilset på Elin och Zulle och börjar skratta, och svarar damen `Clara? hmm no i dont know here?
Så jag vänder mig om och säger till Elin vem är Clara vad menar hon är det ingen gudstjänst? Så vi börjar skratta och får våra skrattanfall, sen frågar jag damen men är det ingen gudstjänst?

Hon svarar `oh no not today, today its funeral` Jag bara funeral? Jag visste vad det betydde men jag ville inte tro att det var det hon sa. Så jag frågar henne `is it okej if we stay`Hon bara ´yes sure of course, but its funeral´. Så jag säger hallo tjejer jag tror det är begravning, fortfarande ville jag inte tro att det var begravning. Så jag kollade in i kyrkans stora sal och där ser jag två män och en kista som var öppen, omg ville svimma. Har aldrig sett något sånt förut så jag bara shit tjejer det är begravning kistan ligger öppen där inne. Vi måste sticka ut härifrån fort, så i panik och skrattanfall går vi ut och tackar för oss och sticker iväg.

Väl ute i regnet säger Zulle ´jag måste in igen och ta bort mitt namn jag skrev upp mig på listan´. Vi faller i skratt och kan inte fatta vad vi just har varit med om.
Efter att ha sett kistan så ville inte jag gå in där igen så Zulle gick in fort och strök sitt namn. 

På vägen till busshållplatsen skrattade vi ihjäl oss och kunde inte fatta vad vi just hade varit med om, det är så typiskt oss. Våra äventyr blir bara sjukare och sjukare inget blir som planerat, men jag gillar det.

Sen tog vi bussen till Koreatown för att hitta ett träningsställe vilket vi gjorde. Vi hittade Fitness 24, Elin skrev in sig och NÄSTAN jag med. Men sen tänkte jag tillbaka på mitt senaste träningskort som jag bara utnyttjade 2 ggr på 6 månader, not okej. Så jag skulle sova över saken men nej det blir inget för min del.

Roberto som jobbar där visade oss runt och berättade om allt och sen gick vi till kontoret där Elin skulle få skriva in sig. Medans Elin skriver in sig frågar han oss vad vi har för planer inför kvällen och då svarar jag: We are going to a strippklubb. 
 Jag tänkte inte på att det är samma ord på engelska utan trodde att jag sa strippklubb på svenska och att han inte skulle förstå. Ni skulle sett hans reaktion och ni skulle sett min reaktion när jag insåg min tabbe. Vi satt och garvade i en kvart.
Varför lyckas jag alltid med något sånt här.  

Jaja ett gott skratt fick vi iallfall, thats for sure!

Efter det gick vi vidare i regnet till Radioshak där vi till slut köpte våra datorer. Jag hade ingen plan på att köpa en dator här men vi fick ett riktigt bra pris och dessutom så är det mycket lättare att ha kontakt med alla hemma i Sverige.
Eftersom vi köpte 3 datorer så fick vi datorväskor typ på köpet - 5 dollar pejjade vi för väskan, billigt!
Dem hade bara en data hemma i butiken så jag fick med mig den så fick Elin och Zulle sina dagen efter.
När jag väl får min dator i påsen och jag får syn på påsen skrattar vi ihjäl oss, påsen var enorm. Som en tomtesäck om inte större så vi skrattar ihjäl oss och hur fan skulle jag få hem den och inte fick jag någon hjälp av mina kära vänner. 

Efter en crazy dag var vi hur hungriga som helst så vi hamnade på en japansk restaurang. Men inte vare gott men men food var det iallafall.

Efter det tog vi bussen och stack hemåt, regn och iskallt var det.


Slutar inlägget med att det var en jävligt rolig dag!                                           


16 december

Ojoj den här dagen blev verkligen inte som vi hade planerat. Vår plan var att ta bussen till Venice beach men hamnade istället på helt fel ända och helt fel ställe, omg.


Vår plan var att ta buss 210 och när vi skulle få syn på skylten Venice skulle vi hoppa av och ta nästa buss mot Venice. Men istället satt vi på bussen och tänkte på något helt annat och jag hoppades, förväntade och litade starkt på att mina vänner höll koll på när vi skulle av.

Men istället tänkte dem exakt som mig så vi förlitade oss på varandra så istället åkte vi förbi skylten och åkte förbi lite väl långt. Och då kunde vi inte hoppa av för att det var riktigt äckliga ghetto ställen som vi åkte förbi. Så hade vi gått av där så hade vi  for sure blivit rånade och nerslagna på sekunden, så vi satt lite panikslagna på bussen och undrade vad vi skulle göra och vart vi skulle hoppa av.
 
Vi väntade in nästa ställe och hoppades att det skulle komma något finare och tryggare ställe men forget that det blev bara värre och värre. Och uddare personer klev in på bussen, vi var så panikslagna eller förlåt jag och Zulle men inte Elin hon satt där och sa `Vad är ni rädda för`.
Jag bara Elin kolla ut eller kolla runt i bussen så vet du svaret.

Vi satt och väntade på bättre tider haha men det kom inget bättre så vi satt och flabbade ihjäl oss istället på bussen för att paniken smög in sakta men säkert. Varför ska vi alltid få såna skrattanfall vid fel tid och plats.


Måste säga att bussturen var ett riktigt äventyr, ena människan efter den andra var konstigare och sjukare. Ena satt och käka marijana godis och en annan kom och satte sig intill mig och började snacka med sig själv och en annan fick konstiga attacker. Så jag bara tjejer kan jag få sitta emellan er får jag plats?


Till slut skärpte vi oss och hoppade av bussen och som tur så hamnade vi på Redondo galleria, ett stort shoppingcenter. Där var det tryggt så vi höll oss där ett bra tag.


Vi gick runt och kikade i alla butiker och käkade mat på Jonny rockets igen, så gott!


När vi kollade ut så såg vi att det hade hunnit bli mörkt så vi började skynda oss ut men vi visste inte vart vi skulle ta bussen någonstans. Som tur var fick vi syn på en polis inne i gallerian så vi frågade vart vi skulle ta bussen ifrån.

Han frågade vart vi skulle och när vi sa Wilshire fick han en chock. Han bara ´´Girls what are u doing here its a looong way to Wilshire and its dark´.


Så han ringde sin kollega som följde oss ut till busshållplatsen, vi hade aldrig hittat dit utan hans hjälp. Ett av flera anledningar varför jag bara ÄLSKAR det här landet, folk är så öppna och hjälpsamma. Det tog oss nästan 2 timmar tills vi kom hem men det gjorde inget så länge vi kom hem tryggt haha.


Ett äventyr att minnas, hoppas bara att det var första och sista gången!


Dagens lärdom - följ skyltarna på egen hand!
                                           


15 december


Vi började dagen med en powerwalk till Koreatown där vi sedan hittade ett internetcafé som vi satte oss på.


Halvtimma senare var vi ute på Koreatowns gator igen, det är helt otroligt här. Känns som att vara i Korea, du träffar sällan på en riktigt amerikan här. Och alla affärer, hårsalonger etc. är anpassade till koreaner. Vi gick in i en frisörsalong, där vi frågade om dem kunde färga oss och framför allt mig dem bara ´No no blond hair only dark` haha visste det men vi ville bara fråga.

Efter det satte vi oss på bussen mot Santa Monica det var rätt nervöst. Man har ju sett allt som finns här i LA på filmer och kort etc och nu får man uppleva allt själv känns så himla sjukt men jävligt kul.
 

Väl framme så stannade bussen precis vid piren i Santa Monica, och OMG säger jag bara. Det är så himla vackert havet, stranden, piren och ja allt.
Man träffar väldigt många unga och det är alltid mycket folk ute.


Det enda problemet var att det var iskallt ute så man kunde inte njut
a av allt för att det var så kallt. Så vi stannade inte kvar så länge och vi gick aldrig ner till stranden för att det blåste så himla mycket. Men det är inte så långt ifrån skolan så det är bara att ta bussen ner dit när det är fint väder.

Jag älskar verkligen Santa Monica stället har allt. Shoppingen är megastor med tusentals butiker, påminner lite om Köpenhamns shoppinggata. Här kommer vi spendera många dagar under vår trip.


Jag hittade ett par jättesöta skor på Forever 21 för bara 25 dollar, hur billigt som helst.


Efter det så var klockan så mycket så vi tog bussen hemåt igen, det är alltid en utmaning att ta bussen här. Man vet aldrig vem man möter på bussen den ena efter den andra är galnare. Men har börjat vänja mig nu, blir inte lika förvånad längre över allt man ser och hör här i L.A:S gator och på bussarna.


Love to Santa Monica!                                             

 


14 december


Jag älskar vädret här i L.A, passar mig utmärkt och passar mitt hår utmärkt. Så fort det är fuktigt eller regn ute så förvandlas mitt hår till affro, not good.


Denna dag var det iallfall underbart väder så vi började gå mot Hollywood. Utanför hotellet så kan man se hollywood skylten och det ser inte ut att vara så himla långt ifrån. Så vi chansar och går raka vägen neråt och hoppas på att det inte ska vara så långt. Men vi kom aldrig fram, vi gick och gick och fortfarande såg vi skylten men fasen vi kom ju aldrig fram.

Visst ser det ut som Hollywood skylten ligger i närheten?


Hela den streckan som vi gick var ändå underhållande så man kände inte av den låååånga streckan, inte så mycket iallafall. Vi gick förbi sjukt fina stora hus, ghetto områden där jag nästan sket på mig och var helt hundra på att vi skulle bli rånade. Och som vanligt så är inte Elin rädd för något hon bara `vad är ni rädda för? Jag bara Elin snälla ta en titt runt omkring dig, vi är fasen på något ghetto område. Hon bara det gör väl inget finns inget att vara rädd för. Omg den tjejen är verkligen inte rädd för något medans jag och Zulle skiter ner oss för allt som rör sig i stort sett.
Så det är bra att vi har med oss Elin hon lugnar ner oss, i like that!
Under den långa streckan hann vi gå förbi och se en hel del som sagt, vi gick även förbi Dr.Phils stage där inspelningen sker. Hur grymt som helst men ingen Dr.Phil såg vi inte, attans!


Väl framme så hamnade vi på Walk of fame, det var så himla kul att se det live. Har sett det på tv och andras foton men att vara där själv är en helt annan sak. Men det finns inte så mycket att se på den gatan än stjärnorna. För övrigt så finns det bara strippbutiker där man kan köpa strippkläder och skor och massa tatuerings butiker och andra knasiga butiker.Jag och Elin är jävligt sugna på att fixa en varsin tatuering men jag är så himla rädd för nålar och dessutom så måste det vara något som man verkligen vill ha. Och det har jag inte kommit på än, vi får se kanske kommer på det medans jag är här i L.A!


Efter att ha gått runt ett tag och gått in på galna butiker så kände vi hur hungriga vi var. Så vi gick in och käka på Jonny Rocket´s, det var supergott. Och servitrisen var bara för rolig, vi flabbade så vi la oss ner. Love Love Love to that!
Mätta och belåtna tog vi en taxi hem, fyfasen vad det var kallt. Kvällarna här i L.A är otroligt kalla, så man vet aldrig hur man ska klä sig!Love to Hollywood! 
                                  

                                                


13 december


Första dagen ute i L.A:s gator, vi visste inte riktigt vart vi skulle gå, vilken buss vi skulle ta eller vilket område vi inte fick svänga in på eller svänga in på. Men måste säga att det gick riktigt bra och det är väldigt lätt att hitta här och människorna är så hjälpsamma och öppna.


Hotellet som vi bor på ligger på ett säkert område vilket är väldigt viktigt här i L.A. Några kvarter bort så har vi Koreatown så vi tog oss ner dit för att handla mat och fylla kylskåpet.


Vi hamnade på Ralphs det är en stormarknadsaffär, det är riktigt fräscht och så arbetsskadad som jag är så gick jag runt och häpnades över att det var så välfyllt, städat och frontat.


Efter att ha gått igenom hela butiken så insåg vi att vi måste bli medlemmar för att 95% av alla varor var på extrapris med kortet.
Tack vare kortet så fick vi 40 dollar i rabatt vilket motsvarar ungefär 280:- i svenska pengar, nice!


När vi går ut från butiken med kundvagnen så inser vi att vi kanske hade handlat lite för mycket och hur fan skulle vi få hem alla kassar. Hade ingen aning om var, vilken eller vad bussen kosta eller om man ens kunde betala på bussen.


Vi stog utanför Ralphs med vår kundvagn full och hade ingen aning vad vi skulle göra, så vi bryter ihop och får skrattanfall som aldrig tar slut. LOVE!

Medans vi stod där kom vi med förslaget att vi kanske kunde låna kundvagnen till hotellet och sen kunde vi bara komma tillbaka med den. 
 Vi skrattade så mycket åt ideén att vi la oss ner, bilden i huvudet på oss tre mitt i LA promenerandes med en full kundvagn, klockren!


Känns som att det inte ens går att beskriva den stunden med ord utan den händelsen måste upplevas. Vi hade så roligt och vädret omg sommar!


Till slut bad vi en säkerthetsvakt från affären ringa en taxi åt oss, det blev ingen kundvagn hem utan en taxi haha. Måste säga att det är riktigt svårt att få tag på en taxi här för att dem flesta här har sina egna bilar. Ringa en taxi det är det man får göra så det funkar i stort sett som i Sverige, inte alls som i NYC där dem fanns överallt.


Efter att ha lämnat allt på hotellrummet så tog vi bussen vidare till skolan. Vi ville åka dit för att se hur den var och var den låg så att vi visste vart vi skulle gå av bussen och vart den låg.Vill ni veta vad det bästa med skolan är? Jo att skolan ligger i Beverly hills så klart, love it.


Efter skolbesöket strosade vi runt i Beverly hills mysiga gator och var rent sagt turister, vilsna turister. Tog kort på allt vi såg och hittade även en supermysig restaurang som vi bestämde oss för att fira jul på om vi inte skulle få annat erbjudande.


Klockan rusade iväg och det blev mörkt så vi tog bussen och begav oss hemåt. Att åka buss här första gången är väldigt läskigt tycker jag, massa olika konstiga typer. Den ena efter den andra är konstigare, ena sitter och snackar med sig själv och en annan sitter och skrattar för sig själv.

Trots allt detta - I still love America!                                                


Jungfru/vågen

Idag fick vi läsa vårt horoskåp i skolan och den var så klockren, så här löd den:

Things are happening in your career realm. Continue to put your feelers out there, and you will find just the opportunity you need.


I like like like det är precis det jag behövde läsa, behövde lite motivation.
Hoppas på lite kontakter nu, vi ska ut nu till helgen och mingla lite med folk i Hollywood får se hur det går. Håll tummarna!!!