23 december

Jag och Elin stod och väntade på bussen för att åka in till Robertson och sola. Efter att ha stått där ute och väntat i en kvart så kom Elin på att hon hade glömt plånboken så vi går tillbaka till hotellet för att hämta den. Vi är borta max 15 min och när vi kommer ner igen möts vi av detta.

                                   
              
Vi fick en chock när vi kom ut, vi var inte ens borta länge.
Vi hann snacka med Zulle lite, ta plånboken och byta skor för att det var lite kyligt ute, och under den kvarten hade polisen hunnit spärra av vissa vägar så att ingen trafik kom nerifrån eller uppifrån.

Vid hissen finns det ett jättestort fönster och när vi kom dit och såg alla polisbilar i rad och ingen trafik då kutade vi ner för att se vad det var som hände.

När vi kommer ner finns det ingen trafik från något håll polisen hade spärrat av alla vägar och VI var mitt i faro zonen.
Man såg folk komma springandes ut från byggnaden mittemot, då förstog vi att det var i den byggnaden all action pågick.

Vi fick höra olika teorier hela tiden om vad det var som pågick, ena sa att det var banken intill som blev rånad och att dem hade  gisslan. Och en annan berättar att det var i den stora byggnaden som det pågick en fight mellan en advokat och klient och att det hela hade spårat ur så att klienten hade dragit fram sitt vapen. Medans en tredje säger att det bara var ett rånförsök. Och en fjärde säger att klienten bara hade kommit in i byggnaden och dragit fram sitt vapen och börjat sikta mot människorna där inne och hotat.

Vi visste inte vad vi skulle tro på så vi satte oss utanför hotellet och såg på all action som pågick över gatan. Det var som på film, poliserna spärrade av ännu fler gator och sen kom ett gäng poliser med STORA vapen i handen och gick in i byggnaden. Då blev vi lite rädda och stack in till hotellet och kollade ut därifrån istället.
Eftersom vi inte visste riktigt vad som pågick och om poliserna gick in i byggnanden med STORA vapen då var det något extremt som pågick och kanske lite osäkert att sitta utanför byggnanden ifall någon skulle börja skjuta inifrån byggnaden och ut mot oss.

Vi sprang in och ut och in och ut och följde det hela och sen dök journalister upp och 2 helikoptrar åkte runt området hela tiden. OMG det var en riktig action film men som tur så slutade det hela bra, ingen blev skjuten eller dödad.

Utan poliserna kom ut ur byggnaden igen med sina vapen och sen stod alla poliser i en ring och hade ett möte. Därefter började dem släppa fram trafiken och människorna började gå in i byggnaden igen och det hela var över. Thank god!

Vi frågade en polis vad det var som hade hänt och han sa att det var ett rånförsök men att dem var tvugna att gå in i bygganden och gå igenom våning för våning för att se så han inte var kvar i byggnaden. Han kom tyvärr undan!

Drama, Drama And Drama!!!


                                   

                                                 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback