13 december


Första dagen ute i L.A:s gator, vi visste inte riktigt vart vi skulle gå, vilken buss vi skulle ta eller vilket område vi inte fick svänga in på eller svänga in på. Men måste säga att det gick riktigt bra och det är väldigt lätt att hitta här och människorna är så hjälpsamma och öppna.


Hotellet som vi bor på ligger på ett säkert område vilket är väldigt viktigt här i L.A. Några kvarter bort så har vi Koreatown så vi tog oss ner dit för att handla mat och fylla kylskåpet.


Vi hamnade på Ralphs det är en stormarknadsaffär, det är riktigt fräscht och så arbetsskadad som jag är så gick jag runt och häpnades över att det var så välfyllt, städat och frontat.


Efter att ha gått igenom hela butiken så insåg vi att vi måste bli medlemmar för att 95% av alla varor var på extrapris med kortet.
Tack vare kortet så fick vi 40 dollar i rabatt vilket motsvarar ungefär 280:- i svenska pengar, nice!


När vi går ut från butiken med kundvagnen så inser vi att vi kanske hade handlat lite för mycket och hur fan skulle vi få hem alla kassar. Hade ingen aning om var, vilken eller vad bussen kosta eller om man ens kunde betala på bussen.


Vi stog utanför Ralphs med vår kundvagn full och hade ingen aning vad vi skulle göra, så vi bryter ihop och får skrattanfall som aldrig tar slut. LOVE!

Medans vi stod där kom vi med förslaget att vi kanske kunde låna kundvagnen till hotellet och sen kunde vi bara komma tillbaka med den. 
 Vi skrattade så mycket åt ideén att vi la oss ner, bilden i huvudet på oss tre mitt i LA promenerandes med en full kundvagn, klockren!


Känns som att det inte ens går att beskriva den stunden med ord utan den händelsen måste upplevas. Vi hade så roligt och vädret omg sommar!


Till slut bad vi en säkerthetsvakt från affären ringa en taxi åt oss, det blev ingen kundvagn hem utan en taxi haha. Måste säga att det är riktigt svårt att få tag på en taxi här för att dem flesta här har sina egna bilar. Ringa en taxi det är det man får göra så det funkar i stort sett som i Sverige, inte alls som i NYC där dem fanns överallt.


Efter att ha lämnat allt på hotellrummet så tog vi bussen vidare till skolan. Vi ville åka dit för att se hur den var och var den låg så att vi visste vart vi skulle gå av bussen och vart den låg.Vill ni veta vad det bästa med skolan är? Jo att skolan ligger i Beverly hills så klart, love it.


Efter skolbesöket strosade vi runt i Beverly hills mysiga gator och var rent sagt turister, vilsna turister. Tog kort på allt vi såg och hittade även en supermysig restaurang som vi bestämde oss för att fira jul på om vi inte skulle få annat erbjudande.


Klockan rusade iväg och det blev mörkt så vi tog bussen och begav oss hemåt. Att åka buss här första gången är väldigt läskigt tycker jag, massa olika konstiga typer. Den ena efter den andra är konstigare, ena sitter och snackar med sig själv och en annan sitter och skrattar för sig själv.

Trots allt detta - I still love America!                                                


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback